Nek ventilator:
Beste draagbare nekventilator 2022

4 minuten
0 reacties

Een nek ventilator, nee dat is zeker geen typfoutje. Een nekventilator is een redelijk nieuw product in de Europese markt. In de Aziatische markt wordt de nek ventilator al voor langere tijd verkocht, maar sinds 2021 is deze ook in Nederland geïntroduceerd. Een ventilator voor om je nek, of ook wel nek ventilator genoemd, zorgt voor een directe verkoeling vanaf de nek. Een nekventilator is dan ook extra geschikt voor wie het behoorlijk warm heeft tijdens de hete zomerdagen. Meer informatie lezen en weten wat de beste nek ventilator van 2022 is? Lees dan snel verder voor de beste ventilator om je nek.

Inhoudsopgave

Beste nek ventilator 2022

Belangrijk om te weten

  • Een nek ventilator geeft je directe verkoeling vanaf je nek, naar je hoofd.
  • Een nekventilator kan flexibel zijn, of heeft twee draaibare ventilatoren.
  • Een nek ventilator is oplaadbaar door middel van USB.

Wat is een nek ventilator?

Wat is een nek ventilator
Een nek ventilator zorgt voor een extra verkoelende bries waar je ook bent.

Een nek ventilator is een erg kleine en lichte ventilator, die je zoals de naam al doet vermoeden, om je nek kunt meenemen. Voor wie het erg warm heeft tijdens de zomer en niet continue voor een ventilator kan zitten is een nek ventilator wellicht een fijne oplossing. Heb je last van overmatig transpireren? Een nek ventilator kan je helpen om net wat extra verkoeling te krijgen.

Een nek ventilator is doorgaans slechts enkele honderden grammen zwaar. Hierdoor zul je ook niet snel last krijgen van je nek tijdens het dragen van de nek ventilator. De nek ventilator werkt op een ingebouwde accu, die je kunt opladen door middel van USB. Afhankelijk van de snelheid of stand, gaat een nekventilator slechts enkele uren mee.

Hoe werkt een nek ventilator?

Nekventilator: Hoe werkt een nek ventilator
Een nek ventilator heeft kleine openingen aan de bovenkant zitten, waar lucht doorheen wordt geblazen.

Op het eerste gezicht kan een nek ventilator al snel op een koptelefoon lijken. Hierdoor is het dragen van een ventilator om je nek ook totaal niet vreemd. Aan de bovenkant van de nek ventilator zitten kleine openingen. Onderaan de nekventilator zitten twee kleine ventilatoren. Deze ventilatoren blazen de lucht door de openingen, langs je nek, half en gezicht. Hierdoor krijg je continue een luchtstroom, die je helpt te verkoelen.

Wat zijn de voordelen en nadelen van een nek ventilator?

Een ventilator om je nek klinkt vreemd, is nog niet heel gebruikelijk in Nederland en heeft ook zo zijn voordelen en nadelen. Om je een makkelijkere aankoop keuze te geven, beschrijven we hieronder de voordelen en nadelen van een nek ventilator.

Voordelen

De grootste reden waarom je een nek ventilator koopt, is voor zijn verkoeling. Altijd waar je naartoe gaan kun je de nekventilator meenemen. Dit is dan ook direct het grootste voordeel vergeleken met een gewone ventilator.

Het lichte gewicht en kleine formaat maken de nek ventilator eenvoudig op te bergen als je hem niet gebruikt. Een ventilator in je tas meenemen is nog nooit zo simpel geweest.

Nadelen

Veel vermogen heeft een nek ventilator niet. De nek ventilator heeft maar een klein ventilatortje. Ook de accu van de nekventlilator is klein. Een paar uur gebruik voordat je hem weer kunt opladen is dan ook normaal.

Geluid kan bij een nek ventilator ook nog wel eens een grote boosdoener zijn. Doordat de ventilator zo dicht bij je oren zit, hoor je het geluid van de nekventilator erg goed. Houdt hiermee rekening voordat je een nek ventilator koopt.

Voordelen mist ventilator
  • Overal mee naar toe te nemen
  • Klein en licht
  • Goed betaalbaar
Nadelen mist ventilator
  • Korte batterijduur
  • Niet al te krachtig
  • Veel geluid

Conclusie

Een nek ventilator is eigenlijk een leuke toevoeging voor als je in de tuin wilt zitten, maar niet je hele ventilator naar buiten wilt slepen. Een zwetende nek kun je goed voorkomen door middel van een nek ventilator. Evenveel verkoeling als een gewone ventilator zul je niet krijgen. Ook het geluid is iets waar je even aan zult moeten wenen.

Vooral goed om op te letten tijdens het kopen van een nekventilator is de accuduur en het geluidsniveau. Beide kunnen namelijk nog aardig tegen vallen, zeker als je een erg goedkope nek ventilator hebt.

Laat een reactie achter