Radiator ventilator kopen:
De beste ventilator convectoren van 2022

5 minuten
0 reacties

Een radiator ventilator; de titel zegt het eigenlijk al, maar een radiator ventilator of een ventilator convectoren is bedoeld om de warmte van je radiator beter door je kamer heen te verspreiden. Een radiator ventilator kun je gebruiken voor je radiator, convector of je kunt een convectorput ventilator kopen. Met een slimme radiator ventilator kun je besparen op je energiekosten en zorg je dat je huis sneller wordt verwarmd. Weten wat een verwarmings ventilator voor je kan betekenen? Lees dan alles over het gebruik en de voordelen en nadelen van een convector ventilator.

Inhoudsopgave

Beste radiator ventilator 2022

Belangrijk om te weten

  • Een radiator ventilator versneld alleen het proces van de warmte die je radiator of convector afgeeft.
  • De ventilator verwarming kan zogen voor een besparing op je energiekosten.
  • Bijna elke radiator ventilator kan geplaatst worden op een radiator, convector of convectorput.

Wat is een radiator ventilator?

Wat is een radiator ventilator of convector ventilator
Een radiator ventilator eenvoudig geplaatst onder je radiator of convector.

Door een radiator of convector stroomt warm water. Dit opgewarmde water zorgt ervoor dat de lucht rondom je radiator opgewarmd wordt. Hierdoor wordt langzaam je volledige kamer opgewarmd. Een radiator ventilator kan eenvoudig dit proces versnellen. Zo krijg je niet alleen sneller een warme kamer, ook scheelt dit in je energiekosten. Zo maak je je eigen huis ook weer een stukje duurzamer, dankzij een radiator ventilator.

Ventilator onder radiator
Ventilator onder radiator geplaatst door middel van magneten.

Een radiator ventilator is voorzien van meerdere kleine ventilatoren. Omdat de ruimte tussen je radiator of convector niet groot is, is het ontwerp van de radiator ventilator smal. Hierdoor past de radiator ventilator op bijna elke radiator, convector of convectorput.

Hoe plaats je een radiator ventilator?

Een ventilator onder radiator of op je radiator is gemakkelijk te plaatsen. Een verwarming ventilator is voorzien van kleine verstelbare magneten. Afhankelijk van het type radiator, convector of convectorput, kun je deze magneten verstellen of draaien. In het voorbeeld hebben we de SpeedComfort radiator ventilator genomen. Deze komt standaard met enkele schuifbare magneten, waardoor je de ventilator verwarming in bijna elke situatie kunt gebruiken. Elk type radiator ventilator zal net even anders werken, raadpleeg hiervoor de handleiding.

Verwarming ventilator geplaatst op een smalle radiator

Radiator ventilator geplaatst op een smalle(re) radiator
De radiator ventilator is in deze situatie geplaatst op of onder een smalle radiator.

In bovenstaande afbeelding is de radiator ventilator gebruikt op een snelle verwarming van 55 millimeter. Hiervoor worden de bijgeleverde uitschuifbare magneet pootjes gebruikt. Door het iets naar buiten schuiven van deze magneten, pas je de breedte aan tot maximaal 70 millimeter. Hierna bevestig je de radiator ventilator onder of op je radiator.

Convectorput ventilator of convector ventilator

Radiator ventilator geplaatst op een convector of convectorput
Een convector ventilator of convectorput ventilator is tevens mogelijk te plaatsen.

Voor een convector of convectorput is de radiator ventilator in veel gevallen ook te gebruiken. Hiervoor gebruik je het twee type pootje, wat aan de onderkant van de radiator ventilator wordt geplaatst. Druk deze pootjes voorzichtig in de aangegeven gaten en plaats deze vervolgens op je convectorput. Zo plaats je een convectorput ventilator gemakkelijk en zonder gereedschap.

Wat zijn de voordelen en nadelen van een radiator ventilator?

Een radiator ventilator klinkt dus erg leuk en heeft ook veel voordelen. Maar toch is een verwarmings ventilator niet voor iedereen geschikt. Om je een zo goed mogelijk beeld te geven, hebben we hieronder de voordelen en nadelen van een radiator ventilator beschreven.

Voordelen

Een radiator ventilator zorgt voor een effectievere verspreiding van de warmte. In plaats van dat de warmte rondom de radiator blijft hangen, wordt deze gelijkmatig verdeeld door de ruimte heen. Hierdoor hoef je minder lang te wachten tot je kamer opgewarmd is.

Ook in je energiekosten zul je gaan merken dat je minder zult verbruiken. Door de snellere verspreiding van de warmte, hoeft je ketel minder lang aan te staan, wat weer positief is voor de energierekening. Dit geldt zowel voor de convectorput ventilator als gewone radiator ventilator.

Nadelen

Helaas zitten er niet alleen maar voordelen aan een radiator ventilator. In de woonkamer zul je er niet snel last van hebben, maar in de slaapkamer wellicht wel. Hoe klein de ventilatoren van de convector ventilator ook is, ze maken wel degelijk geluid.

Wanneer je de convector ventilator op de automatische stand hebt staan, zal deze uit zichzelf aan en uit gaan. Dit kan nog als irritant ervaren worden, omdat je om de zoveel tijd een ventilator aan en uit hoort gaan.

Voordelen kachelventilator
  • Effectievere verspreiding van de warmte
  • Vermindering in je energiekosten
Nadelen kachelventilator
  • Geluid van de ventilatoren

Conclusie

Een radiator ventilator is een erg handig apparaat om op een efficiënte manier de warmte door je huis te verspreiden. Niet alleen zorgt een verwarmings ventilator ervoor dat de warmte sneller wordt verspreid, ook bespaar je op je energiekosten doordat je ketel minder lang aan hoeft te staan.

Het geluid van een radiator ventilator blijft een klein minpuntje. In de woonkamer zul je hier niet snel last van hebben, maar in de slaapkamer kan dit nog wel eens als irritant ervaren worden. Let dan ook goed op het geluidsniveau wat de radiator ventilator maakt. Voor meer informatie over ventilator voor radiator of ventilator convectorput,

Laat een reactie achter