Vloerventilator kopen:
De beste vloer ventilator van 2022

6 minuten
0 reacties

De vloerventilator, de krachtpatsers onder de ventilatoren. De vloerventilator of soms ook wel eens vloer ventilator genoemd. Doorgaans zijn de vloerventilatoren compact van formaat en creëren ze veel luchtstroom. Omdat vloerventilatoren klein van formaat zijn, staan ze ook niet snel in de weg. Er zijn behoorlijk wat verschillende vloerventilatoren, daarom kan het zijn dat je het overzicht bent verloren. Geen zorgen, we kunnen je gelukkig helpen.

Wat is de beste vloerventilator?

Deze pagina biedt je een compleet overzicht met alles wat je moet weten over de vloerventilator. Voor advies over het kopen van een vloerventilator, de verschillende functies tot aan zo goed mogelijk gebruik. We hebben alles over vloerventilatoren voor je uitgezocht. Niet helemaal zeker of een vloerventilator wel bij je past. We vertellen je precies waarom een vloerventilator wel of niet in je huis past.

Inhoudsopgave

Beste vloerventilator 2022

Beste koop:
Bestron DFA40 vloerventilator

De Bestron DFA40 vloerventilator hebben we benoemd tot beste vloerventilator van 2022.

Een zeer krachtige maar toch compacte vloerventilator in één. Extra dempende rubberen voetjes, voor een minimale geluidsproductie.

Met in totaal drie standen is de Bestron DFA40 vloerventilator een erg geschikt vloerventilator voor tijdens de warme zomerdagen.

Beste Vloerventilator 2021 Bestron DFA 40
Beste vloerventilator 2022: Bestron DFA40.
Pluspunten
 • Eenvoudig in gebruik

 • Goede prijs/kwaliteit verhouding

 • Relatief veel luchtverplaatsing

 • Beschikbaar in verschillende kleuren

Minpunten
 • Maakt behoorlijk wat geluid

 • De ventilator draait niet automatisch

 • Geen afstandsbediening


Met afstandsbediening:
Vornado 6303DC

De beste vloerventilator met afstandsbediening is volgens ons de Vornado 6303DC.

De Vornado 6303DC vloerventilator met afstandsbediening is multifunctioneel en gemakkelijk in gebruik.

De vloerventilator heeft een krachtige luchtstroom, die erg nauwkeurig is in te stellen dankzij de wel 99 verschillende snelheden. Hiermee weet je zeker dat je de warme dagen meer door komt.

Vornado 6303DC vloerventilator Op Grond Naast Bank
Beste vloerventilator met afstandsbediening: Vornado 6303DC.
Pluspunten
 • Behoorlijk veel luchtverplaatsing

 • Erg veel snelheden (99)

 • Bediening ook via afstandsbediening

 • Met ingebouwde timer

Minpunten
 • Relatief hoog energieverbruik

 • Duur in aanschaf

 • Enkel te koop in de kleur wit


Voor in de slaapkamer:
IRIS Woozoo Ohyama HM23

De beste stille vloerventilator van 2022 is volgens on de IRIS Woozoo Ohyama HM23

De IRIS Woozoo Ohyama HM23 vloerventialtor beschikt over een krachtige luchtverplaatsing, waarmee je de gehele woonkamer kunt verkoelen.

Daarnaast is de vloerventilator stil in gebruik. Die maakt de IRIS Woozoo Ohyama HM23 vloerventilator goed voor gebruik in de slaapkamer.

IRIS Woozoo Ohyama HM23 In Woonkamer Op Meubel
Beste stille vloerventilator voor in de slaapkamer: IRIS Woozoo Ohyama HM23.
Pluspunten
 • Eenvoudig in gebruik

 • Goede prijs/kwaliteit verhouding

 • Relatief weinig geluid

 • Oscillerende functie

Minpunten
 • Geen timer

 • Geen afstandsbediening


Vloerventilator met luchtreiniger:
Clean Air Optima CA-404W

De beste vloerventilator met luchtreiniger is de Clean Air Optima CA-404W.

Niet alleen beschikt de vloerventilator van Clean Air Optima over een krachtige luchtstroom, ook reinigt deze de lucht dankzij de ingebouwde luchtreiniger.

Met een minimaal geluidsniveau van 10 decibel is de vloerventilator ook nog eens heel stil. Een ideale combinatie voor tijdens het studeren, werken of slapen.

Clean Air Optima CA-404W In Hoek Naast Bank
Beste vloerventilator met luchtreiniger: Clean Air Optima CA-404W.
Pluspunten
 • Ingebouwde luchtreiniger

 • Goede prijs/kwaliteit verhouding

 • Relatief weinig geluid

 • Oscillerende functie

 • Met timer

Minpunten
 • Prijzig

 • Geen verwarmingsfunctie

 • Op hoogste stand nog steeds veel geluid

Wat is een vloerventilator?

Vloerventilatoren zijn dus de krachtigste ventilatoren. Omdat deze ventilatoren krachtiger zijn dan de vergelijkbare modellen, is een vloerventilator ook niet geschikt om te gebruiken in kleine kamers, zoals een slaapkamer of studeerkamer.

Vloerventilator Advies
Een vloerventilator is laag en compact. Hierdoor staat een vloer ventilator erg stabiel, waardoor deze veel lucht kan verplaatsen.

Vloerventilatoren zul je dan ook enkel gebruiken in redelijk grote ruimtes. Grote woonkamers of kantoorruimtes zijn vaak plekken waar je een vloerventilator neerzet. Over het algemeen zijn de vloerventilatoren niet zelfdraaiend, maar kun je ze wel kantelen. Hierdoor kun je toch bepalen waar de luchtstroom naartoe moet gaan.

Tip: Een vloerventilator verplaatst erg veel lucht, maar ook stof. Zorg dus dat je eerst even grondig stofzuigt voordat je de vloerventilator aanzet.

Ondanks dat vloerventilatoren erg voor zich spreken, is toch model net even anders. Lees hieronder wat de belangrijkste eigenschappen van een vloerventilator zijn, zodat je tijdens het aanschaffen geen verkeerde keuze maakt.

 • Vermogen: Een vloerventilator heeft van zichzelf al relatief veel vermogen. Afhankelijk van de afmetingen van de ruimte waarin je de vloerventilator wilt gaan gebruiken, is het handig om toch even te kijken of je een lichtere of juist zwaardere variant moet kopen.
 • Geluid: Een vloerventilator kan door zijn groote hoelveelheid luchtverplaatsing, ook een hoop geluid geven. Een vloerventilator in de slaapkamer kan dus je nachtrust erg doen verstoren.
 • (Verticaal) kantelbaar: Niet elke vloerventilator kan draaien of kantelen. Ook is het handig om te kijken naar hoeveel graden de vloerventilator kan kantelen.

Op onze aankoop advies pagina voor vloerventilatoren vertellen we je nog meer onderdelen en tips waar je op kunt letten tijdens het aanschaffen. Zo voorkom je een miskoop met je nieuwe vloerventilator.

Hoeveel watt ventilator?

Hoeveel watt een ventilator gebruikt verschild erg per model. Een vloerventilator verbruikt gemiddeld tussen 40 tot 100 watt. Het verbruik in watt komt voornamelijk tot stand door het vermogen van de luchtverplaatsing. Hoe meer lucht de vloerventilator kan verplaatsen, hoe groter het verbruik in watt zal zijn.

Omgerekend naar euro’s kost een vloerventilator met een verbruik van 40 watt ongeveer 0,23 cent per dag. Dit is berekend aan de hand van een gemiddeld kosten verbruik van €0,24 per kWh, inclusief 21% btw.

40 watt x 24 uur = 0,96 kW
0,96 KW x 0,24 = 0,23 cent

Wat zijn de voordelen en nadelen van een vloerventilator?

Een vloerventilator, torenventilator of toch maar een staande ventilator kopen? Ben je er nog niet helemaal over uit? Lees dan de voordelen en nadelen van een vloerventilator.

Voordelen
 • Krachtige luchtstroomt

 • Erg compact

 • Ook geschikt voor op kantoor

Nadelen
 • Geen zelfdraaiende functie

 • Relatief veel geluid

 • Een sta-in-de-weg

Krachtige luchtstroom

Een vloerventilator heeft in tegenstelling tot de andere ventilatoren een sterke motor, die dan ook veel lucht kan verplaatsen. Dit is ideaal geschikt voor het verkoelen van grotere ruimtes of kamers.

Erg compact

Vloerventilatoren zijn over het algemeen klein van formaat en dus erg compact. Dit is fijn voor wanneer je bijvoorbeeld de vloerventilator tussen wat meubels in wilt plaatsen.

Ook geschikt voor op kantoor

Doordat een vloerventilator dus meer vermogen heeft, is deze ook geschikt voor (kleine) kantoor ruimtes te verkoelen.

Geen zelfdraaiende functie

Vloerventilatoren kunnen vrijwel nooit om hun eigen as heen draaien. Hierdoor heeft een vloerventilator dus een minder breedt bereik, dan bijvoorbeeld een staande ventilator.

Relatief veel geluid

Met veel luchtverplaatsing, produceert een vloerventilator ook relatief veel geluid. Dit kan als iritant of storend ervaren worden tijdens het slapen of werken.

Een sta-in-de-weg

Doordat een vloerventilator niet al te groot is, maar wel op de grond staat, kan je hem nog wel eens over het hoofd zien. Het verstandigste is dan ook om je vloerventilator tegen een muur, of in een hoek te plaatsen.

Handige tips voor je vloerventilator

Meer tips nodig voor je vloerventilator? Bekijk dan onze adviezen en tips over het kopen, gebruiken en onderhouden van vloerventilatoren. Tips nodig om koeler te kunnen slapen tijdens de hittegolf? Ook daarmee kunnen we je helpen.

Tip: Plaats tijdens de warme zomerdagen je vloerventilator in de deuropening. Hierdoor kan er gemakkelijk koele lucht naar binnen stromen, of juist warme lucht naar buiten.

Tip: Voor extra verkoelig kun je altijd een bevroren fles met ijs voor je vloerventilator plaatsen. Hiermee krijg je net wat meer verkoeling.

Tip: Een vloerventilator hoeft geen lelijk metalen ding te zijn. Tegenwoordig worden er genoeg design vloerventilatoren verkocht met bijvorbeeld een behuizing van hout.

Bekijk hieronder nog vier extra artikelen over vloerventilatoren, verkoeling en tips voor het aanschaffen.

Nieuwste vloerventilatoren

Bekijk hieronder de door ons nieuwst beoordeelde vloerventilatoren.

Conclusie

Een vloerventilator is een erg krachtig apparaat om lucht mee te verplaatsen. Dankzij het stabiele ontwerp, kun je een vloerventilator in grotere ruimtes gebruiken, om zo veel verkoeling te creëren. Een vloerventilator is standaard eigenlijk niet zo zeer geschikt voor kleinere ruimte sof slaapkamers.

Van plan om een vloerventilator te kopen? Kijk dan vooral naar hoeveel vermogen je nodig zult hebben. Ook het aantal snelheden kan fijn zijn om de vloerventilator precies zo in te stellen, zoals jij wilt. Raadpleeg onze aankoop suggesties op deze pagina om de beste vloerventilator te kopen.