Ventilator kopen:
Beste ventilatoren 2022

15 minuten
0 reacties

Het warme weer is in aantocht, tijd om je ventilator van zolder te halen. Werkt je ventilator niet goed meer, of maakt deze veel lawaai? Dan is het tijd om een nieuwe ventilator te kopen! Maar wat is nu de beste ventilator? Een ventilator kopen hoeft niet moeilijk te zijn. We hebben de beste ventilatoren voor je onderzocht. Van beste plafondventilator, torenventilator tot tafelventilator. De top 5 beste ventilatoren op een rij.

In een warme ruimte is het lastiger om je te concentreren. Ook kun je in een warme ruimte moeilijker in slaap komen. Een ventilator is hier een goede oplossing. Een ventilator zorgt ervoor dat de ruimte minder warm aanvoelt, waardoor je beter kunt slapen of je kunt concentreren.

Er bestaan verschillende soorten ventilatoren. Zo kun je kiezen uit een staande ventilator, tafelventilator, vloerventilator, de torenventilator of zelfs een plafondventilator.

Inhoudsopgave

Beste ventilator test van 2022

Wat is een goede ventilator? We hebben de beste ventilatoren van 2022 verdeeld in verschillende categorieën. Hiermee kies je snel de beste ventilator die bij je past.

Een ventilator die in hoogte verstelbaar is? Of liever een ventilator met een afstandsbediening, of bediening via app? Bediening via een app is handig, maar wel wat duurder. De beste ventilatoren in 2022 zijn makkelijk in gebruik, vaak verkocht en het best getest.

Beste ventilator 2022:
Duux Whisper DXCF10

De Duux Whisper DXCF10 ventilator is volgens ons de beste ventilator van 2022. Niet alleen is de ventilator zeer stil, ook is deze draadloos te gebruiken.

De ventilator van Duux is de perfecte oplossing voor wie verkoeling zoekt, maar geen storend apparaat in huis wilt. Met een geluidsniveau 13 tot maximaal 50 dB, is de ventilator zeer stil.

De mogelijkheid om de ventilator draadloos te gebruiken, geeft veel extra flexibiliteit. Samen met de app op je telefoon, is de ventilator overal vanuit huis te bedienen.

Beste ventilator 2022 Duux

Beste vloerventilator:
Bestron DFA 40

De Bestron DFA 40 is door ons bekroond als beste vloerventilator. De robuuste behuizing zorgt voor een goede prijs- en kwaliteitsverhouding.

Bestron brengt met de DFA 40 een krachtige als bovendien compacte ventilator op de markt. De rubberen voetjes zorgen dat de ventilator stabiel staat en dat trillingen gedempt worden.

De ventilator beschikt over drie standen. Op de hoogste stand verplaatst de ventilator behoorlijk veel lucht. Dit maakt de ventilator ideaal voor gebruik op de warme zomerdagen.

Beste Vloerventilator 2022 Bestron DFA 40

Beste torenventilator:
Inventum VTO812WA

Als best geteste torenventilator hebben we de Inventum VTO812WA. Deze ventilator heeft dankzij het hoge model een behoorlijk groot bereik voor verkoeling.

Om de ventilator te bedienen hoef je niet eens op te staan. Dankzij de meegeleverde afstandsbediening kun je vanuit je luie stoel de ventilator bedienen.

Ook de ventilator van Inventum beschikt over drie standen. Bovendien is er een timer ingebouwd, hiermee is de ventilator prima geschikt voor gebruik tijdens het slapen.

Beste Torenventilator 2022 Inventum VTO812WA

Beste tafelventilator:
FlinQ Desktop

De FlinQ Desktop is een toch wel unieke ventilator en daarom door ons uitgeroepen tot beste tafelventilator

Het kleine ontwerp maakt de ventilator makkelijk verplaatsbaar en overal te gebruiken. Bovendien is de ventilator draadloos te gebruiken tot wel 13 uur lang.

Met vier windsnelheden kun je de ventilator instellen op de stand die je nodig hebt. Daarnaast kun je zelf de ventilator in een 45° hoek draaien. Beschikbaar in de kleur zwart en wit.

Beste Tafelventilator 2022 FlinQ Desktop

Beste plafondventilator:
QAZQA Cool 52

De QAZQA Cool 52 is volgens ons de beste plafondventilator. Het strakke ontwerp geeft een frisse uitstraling en meer dan voldoende verkoeling.

De ventilator heeft een behoorlijke reikwijdte, wat ervoor zorgt dat er voldoende luchtcirculatie is. Daarnaast is de ventilator redelijk stil met een geluidsniveau van 33 tot 44.7 dB.

De plafondventilator met lamp is ook te bedienen op afstand dankzij de meegeleverde afstandsbediening. Voor de donkere dagen beschikt de ventilator dus ook nog over een ingebouwde lamp.

Beste Plafondventilator 2022 QAZQA Cool 52

Beste stille ventilator slaapkamer

De beste stille ventilator voor in de slaapkamer is stiller dan gemiddeld, energiezuinig en beschikt over een speciale nachtmodus. Deze ventilator is het best getest voor gebruik in de slaapkamer.

Bekijk hieronder de verschillende soorten beste stille ventilatoren. De beste stille ventilator voor in de slaapkamer in een staande variant, torenmodel, vloermodel en tafelventilator.

1. AirKing AKSF 40BK (Staande ventilator)

De beste staande ventilator voor in de slaapkamer is de AirKing AKSF 40BK. Beoordeeld met een 8,4 is deze ventilator erg goed geschikt voor tijdens het slapen.

De AirKing AKSF 40BK is speciaal ontworpen voor een minimaal geluid. De AirKing AKSF 40BK een extra stille werking, door de speciale vorm van de ventilatorbladen.

Met een minimaal geluidsniveau van slechts 13 decibel is dit de beste stille ventilator om te gebruiken in de slaapkamer.

Beste Stille Staande Ventilator Kopen AirKing

2. Duux Globe DXCF07 (Tafelventilator)

Een kleine kamer of liever een tafelmodel? Dan is de Duux Globe DXCF07 tafelventilator een zeer goede keuze voor in de slaapkamer.

De Duux Globe DXCF07 heeft een minimaal geluidsniveau van 13 decibel. Plaats de ventilator op het nachtkastje in je slaapkamer en geniet van een heerlijke verkoeling.

Deze ventilator van Duux is niet alleen compact in formaat, maar heeft ook nog eens een krachtige luchtstroom.

Beste Tafelventilator Slaapkamer

3. IRIS Woozoo Ohyama HM23 (Vloerventilator)

De IRIS Woozoo Ohyama HM23 is een erg stille vloerventilator. De ventilator is zowel horizontaal als verticaal te draaien, waardoor je hem precies zo in stelt zoals jij wilt.

De beste stille vloerventilator voor in de slaapkamer is de IRIS Woozoo Ohyama HM23. Stil in gebruik maar toch nog een krachtige luchtstroom.

Deze stille ventilator is erg gemakkelijk in gebruik en heeft geen moeilijke of onnodige knopjes.

Beste Ventilator Kopen Stille Vloerventilator

4. Cecotec 7090 Skyline (Torenventilator)

Een torenventilator kan niet in huis ontbreken. De beste torenventilator voor in de slaapkamer is dan ook de Cecotec 7090 Skyline.

De beste stille torenventilator van 2022 is de Cecotec 7090 Skyline. De stille ventilator is voorzien van de laatste ‘EnergySilence technology’. Deze technologie zorgt ervoor dat de torenventilator zowel stil als energievriendelijk is.

Dankzij de handige afstandsbediening hoef je ook niet eens meer je bed uit. Bedien de ventilator met afstandsbediening gemakkelijk.

Stille Torenventilator Slaapkamer

Beste ventilator bediening met app

De best geteste ventilatoren met bediening via app en spraak kunnen vanaf overal bediend worden, zodat je kamer al verkoelt wordt voordat je thuis bent. Of stel je slimme ventilator op een vast aangegeven tijd in om aan of uit te gaan.

De beste ventilator met ingebouwde spraak en app bediening vindt je hieronder, per type ventilator.

De beste ventilator met spraakbediening en bediening via een app is de Dyson Pure Hot + Cool Link.

Het unieke bladloze ontwerp van Dyson geeft de ventilator niet alleen een bijzonder uiterlijk, ook is deze nog eens extra veilig omdat er geen kinderhandjes of haren van je huisdieren in de ventilatorbladen kunnen komen.

De Dyson Pure Hot + Cool Link is zowel via de meegeleverde afstandsbediening, spraak als mobiele app te bedienen. Dit geeft je nog meer vrijheid en mogelijkheden.

Beste Slimme Ventilator

2. Princess 347000 Smart Heating & Cooling

Een luxe ventilator met bediening via app is de Princess 347000 Smart Heating & Cooling.

Niet alleen bedien je deze torenventilator met je smartphone of spraak, ook kun je tijdens de koude wintermaanden je kamer verwarmen dankzij de verwarmingsfunctie.

De verwarmingsfunctie van de ventilator is te gebruiken in ruimtes met een maximum van 20 m2.

Beste Torenventilator Met App

3. Karl Hagemann CleanCool Luxe

De luxe afgewerkte Karl Hagemann CleanCool Luxe is de beste torenventilator met mobiele app bediening.

De ventilator heeft een eenvoudige bediening via de mobiele app. Niet je telefoon bij de hand? Geen zorgen, je kunt de ventilator ook bedienen via de afstandsbediening.

Verder komt de ventilator met luchtreiniger. Deze ingebouwde luchtreiniger zorgt ervoor dat de lucht die je inademt, wordt gezuiverd.

Beste Ventilator Bediening Met App

4. Create Windclam DC Stylance

De beste plafondventilator met bediening via app is de Create Windclam DC Stylance.

Deze moderne plafondventilator is uitgerust met wifi, waardoor je hem met je telefoon kunt koppelen of zelfs met spraak kunt bedienen.

Bedien je slimme plafondventilator onderweg of vanaf je werk. Zo kom je altijd thuis in een aangenaam klimaat.

Beste Slimme Plafondventilator Smartphone App

Beste ventilator met luchtreiniger

De beste ventilator met luchtreiniger is de Clean Air Optima CA-404W. Niet alleen verkoelt de ventilator, ook zorgt de vloerventilator voor een betere luchtkwaliteit.

Bekijk hieronder de best geteste ventilatoren met luchtreiniger.

1. Clean Air Optima CA-404W

De beste ventilator met luchtreiniger van 2022 is de Clean Air Optima CA 404W. Deze ventilator is krachtig en kent veel functionaliteiten.

De beste vloerventilator met luchtreiniger kent in totaal 24 snelheden. Door dit groot aantal standen stel je de ventilator precies zo in zoals jij wilt.

Tijdens de wintermaanden kun je de ventilator ook instellen om te gebruiken om de warmte door de kamer heen te verspreiden.

Verschillende soorten ventilatoren

Er bestaan verschillende soorten en type ventilatoren. Zo heb je een staande ventilator, vloerventilator, tafelventilator, de plafondventilator en een torenventilator. Om de beste ventilator voor je huis te vinden, kies je tussen de verschillende soorten.

Staande ventilator

Staande Ventilator

Een staande ventilator is ideaal als je een wat grotere ruimte wilt verkoelen. Je kunt staande ventilatoren ook meestal in hoogte aanpassen. Bovendien zijn staande ventilatoren in staat om horizontaal en soms ook verticaal te draaien. Hierdoor kun je de blaasrichting precies zo instellen zoals jij wilt.

Staande ventilatoren zijn te koop in zeer eenvoudige varianten die alleen kunnen verkoelen, maar er zijn ook luxere staande ventilatoren te koop die meer functies hebben. Denk hierbij aan staande ventilatoren met timers, speciale nachtmodus, spraakbediening of zelf een luchtzuivering functie.

Tafelventilator

Tafelventilator

De tafelventilator is klein en compact, deze plaats je dan ook op een tafel of bureau. Dit zijn doorgaans de minst krachtige ventilatoren, maar ze staan meestal dicht bij, dus veel koelvermogen is niet nodig. Doorgaans zijn tafelventilatoren vrij simpel, hebben weinig extra functies en kunnen dan ook niet meer dan lucht verplaatsen.

Toch is een tafelventilator erg effectief tijdens de warme zomerdagen. Door de korte afstand waarop je de tafelventilator plaatst, voel je direct de verkoelende lucht. Tijdens het zoeken naar je tafelventilator kun je vaak kiezen uit verschillende merken, kleuren, blaassnelheden en automatisch draaien (oscilleren).

Vloerventilator

Vloerventilator

Een vloerventilator gebruik je in een grote ruimte. Vloerventilatoren zijn namelijk de meest krachtige ventilatoren. Deze apparaten maken dan ook meer geluid, maar hebben ook veel meer kracht. Een vloerventilator is dan ook goed geschikt voor grotere woonkamers of kantoorruimtes.

Bij het uitkiezen van een vloerventilator heb je vaak maar een beperkt aantal extra opties. Vloerventilatoren zijn over het algemeen erg simpel in gebruik en hebben weinig extra functies. Wel is het belangrijk om te letten op het vermogen van de ventilator. Hoe groter de ruimte is die je wilt verkoelen, hoe meer vermogen je ventilator nodig zult hebben.

Torenventilator

Torenventilator

De torenventilator is een zeer bekende en ook populaire ventilator. Een torenventilator heeft een vergelijkbaar model als een staande ventilator, maar is dan een stuk smaller. Een torenventilator gebruik je dan ook voornamelijk tussen meubels in, of in smalle kamers.

Torenventilatoren kunnen over het algemeen altijd om hun eigen as heen roteren (oscilleren), hebben verschillende snelheden en beschikken vaak over een timer. Vooral een ingebouwde timer is erg handig als je de torenventilator in de slaapkamer wilt gaan gebruiken. Hiermee stel je vooraf in wanneer je wilt dat de ventilator uit gaat.

Plafondventilator

Plafondventilator

De plafondventilator is het laatste type onder de ventilatoren die je erg regelmatig tegenkomt in huis. Dit model is bijna altijd geluidsarm en wordt vaak in de slaapkamer of woonkamer geplaatst. Het nadeel ervan is dat het een permanent apparaat is en je deze niet zomaar kunt verplaatsen of opbergen.

Dankzij een trekkoord, een knopje, afstandsbediening of zelf tegenwoordig via je smartphone kun je de plafondventilator bedienen. Een plafondventilator kan naast wifi ook voorzien zijn van een ingebouwde lamp. Een plafondventilator met lamp kan erg handig zijn omdat je geen losse verlichting of lampen meer nodig hebt.

De beste ventilator kopen voor jou

Hoe koop je nu de beste ventilator voor jou? Voordat je weet welke ventilator het beste bij je past, moet je eerst enkele eigenschappen van een ventilator weten. Ook is het nodig om te weten waar je de ventilator wilt plaatsen en waarvoor je hem wilt gebruiken. Klinkt gek? We leggen je alles uit, zodat je de beste ventilator koopt voor jou!

Voordat je de beste keuze in je aankoop kunt maken, moet je eerst enkele opties overwegen. Denk hierbij aan het geluidsniveau, hoe krachtig de ventilator moet zijn, waar wil je de ventilator plaatsen. Ook is het belangrijk om na te denken of je een wat luxere ventilator wilt of niet. Hieronder behandelen we alles wat je moet weten over de aankoop van je ventilator.

Luchtverplaatsing

Ventilator Luchtverplaatsing

Een ventilator doet in de basis eigenlijk niets anders dan de lucht om zich heen verplaatsen. Aan de achterkant wordt de lucht aangezogen, welke door de roterende ventilatorbladen weer versneld aan de voorkant wordt uitgeblazen. Hoe sneller de ventilatorbladen draaien, hoe sneller de lucht zich verplaatst.

Zowel het ventilatorblad als het vermogen van de ventilator hebben een erg grote invloed op hoeveel lucht een ventilator kan verplaatsen. Een tafelventilator heeft standaard een kleiner ventilatorblad dan bijvoorbeeld een plafondventilator. Hierdoor verplaatst een tafelventilator minder lucht en is de afstand van de luchtverplaatsing ook minder te voelen.

Hoe meer snelheden of standen een ventilator heeft, hoe nauwkeuriger je de luchtverplaatsing van de ventilator kunt instellen. Het minimale waarover veel ventilatoren beschikken is drie snelheden. Echter kan dit net te weinig zijn om de ventilator precies zo in te stellen zoals jij wilt. Een ventilator met vijf tot acht standen is over het algemeen meer dan voldoende.

Het geluidsniveau

Het geluid van een ventilator is zeker niet onbelangrijk. Een (goedkope) ventilator kan al snel luidruchtig zijn en in sommige gevallen zoals tijdens het slapen, zelf als irritant of storend worden ervaren.

Op basis van het maximaal geluidsniveau in decibel kun je vaststellen hoe luidruchtig je ventilator is. Veel fabrikanten vermelden vaak het gemiddelde of soms minimale geluidsniveau van een ventilator. Kijk vooral naar het maximale geluid wat de ventilator maakt. Tijdens de warme zomerdagen zul je namelijk vaak te weinig hebben aan de laagste stand of snelheid.

Met onderstaande tabel geven we je een indicatie van het aantal decibel wat een ventilator kan hebben.

Aantal decibelVergelijkbaar aanGeluidsniveauGeschikt voor
49 dB of minderEen zachte regenbuiStilSlaapkamer, studeerkamer
50 tot 60 dBElektrische tandenborstelHoorbaarWoonkamer, kantoor
61 dB of meerEen wasmachine of stofzuigerLuidKeuken, hal

Ondanks dat veel fabrikanten van ventilatoren zullen aangeven dat hun ventilator ‘stil’ in gebruik is, is dit absoluut niet altijd het geval. Bij veel ventilatoren staat al bij een geluidsproductie van net onder de 60 decibel dat deze stil in gebruik is. Let hier dan ook goed op en doe zelf je onderzoek.

De ruimte

De ruimte of kamer waar je de ventilator wilt plaatsen heeft invloed op je keuze. Een grotere ruimte vereist al snel een ventilator met veel vermogen en een oscillerende functie, om de lucht beter door de ruimte heen te verspreiden. Vloerventilatoren zijn over het algemeen erg goed geschikt voor het verkoelen van grotere ruimtes, door hun krachtige luchtverplaatsing.

Afhankelijk van het aantal vierkante meters, de hoogte van het plafond en de isolatie, zul je een ventilator nodig hebben die voldoet de eisen van je kamer. Heb je een tussenvloer of tussenverdieping, dan is een ventilator die zowel horizontaal als verticaal kan draaien handig. Door de verticale oscillatie kan de luchtstroom van de ventilator beide verdiepingen bereiken en zo je gehele (woon)kamer koel houden.

Ventilator met timer

Ventilator met timer

Een ventilator met timer is erg handig en zie je dan ook steeds vaker voorkomen. Een ventilator met timer geeft je extra gebruiksgemak en voorkomt onnodige energieverspilling. Niet elke ventilator met timer is hetzelfde. Over het algemeen kennen we enkele verschillende soorten timers.

Een basis ventilator met timer kan alleen maar op een vooraf ingestelde tijd uitschakelen. Vaak gaat dit aan de hand van knoppen, met een vast ingestelde tijd (1 uur, 4 uur, 8 uur) of een draaibaar wekkertje. Let erop dat de varianten met een wekkertje over het algemeen nogal luidruchtig zijn en een ratelend of tikkend geluid van een kookwekker kunnen geven.

Die middenklasse ventilatoren die ietsje duurder zijn, hebben al vaak de mogelijkheid om een tijd van inschakelen als uitschakelen in te stellen. Het instellen van een tijd waarop je ventilator automatisch inschakelt, is bijvoorbeeld erg prettig als je de ventilator 30 minuten wilt inschakelen voordat je thuis komt.

De premium ventilator zoals bijvoorbeeld de ventilatoren van het merk Duux, die met je smartphone bediend kunnen worden kunnen net nog wat meer. Bij deze luxere ventilatoren kun je hele schema’s maken voor wanneer je de ventilator aan of uit wilt hebben.

Met Ionisator

Een ventilator met ionisator komt je misschien niet meteen bekend voor. Gemakkelijk uitgelegd helpt een ventilator met een ionisatie functie om de lucht om je heen schoner te maken. Een ventilator met ionisator zorgt ervoor dat bijvoorbeeld stof deeltjes zwaarder worden gemaakt, waardoor deze op de grond vallen en niet kunnen worden ingeademd.

Een ventilator met ionisatie functie helpt niet alleen tegen stof, maar verbeterd ook de luchtkwaliteit door het verminderen van bijvoorbeeld pollen, bacteriën en virussen, schimmels, uitlaatgassen en fijnstof. Door het verminderen van deze deeltjes in de lucht, kunnen klachten zoals bijvoorbeeld hoofdpijn of vermoeidheid worden verminderd.

Ventilatorkachel

Ventilatorkachel: Ventilator Met Verwarming

Een ventilator met verwarming wordt ook wel een ventilatorkachel genoemd. Dankzij een ventilatorkachel kun je het hele jaar door je ventilator gebruiken. Een ventilator met verwarming zorgt ervoor dat je tijdens de warme zomermaanden een fijne verkoeling hebt en juist tijdens de koude wintermaanden dat je het lekker warm hebt.

De ingebouwde verwarmingsfunctie bij ventilatoren komt voornamelijk voor bij de wat duurdere merken. Denk hierbij aan bijvoorbeeld merken als Dyson of Duux. Toch komen ook steeds meer andere fabrikanten met ventilatorkachels op de markt. Hierdoor wordt het aanbod steeds breder en bovendien ook goedkoper.

Besturing met mobiele app

Slimme Ventilator Besturing Met Mobiele App

Steeds populairder is de ventilator met besturing via mobiele app, smartphone of spraak. Een ventilator met besturing met mobiele app geeft je nog meer gebruiksgemak en vrijheid. Merk je dat het warm wordt, maar je bent op je werk? Geen probleem, via je smartphone kun je op afstand je slimme ventilator alvast aanzetten.

Ventilator, aircooler of (mobiele)airco?

Ventilator, aircooler of (mobiele)airco

In plaats van een ventilator, kun je natuurlijk ook overwegen om een aircooler of mobiele airco aan te schaffen. Een ventilator is natuurlijk erg fijn voor zijn luchtstroom, maar echt verkoelen doet deze niet. Om je het complete overzicht te geven, hebben we de belangrijkste voordelen en nadelen van de ventilator, aircooler en mobiele airco op een rij gezet.

VentilatorAircoolerMobiele airco
VerkoelingXMax 3ºCMax 10ºC
Lucht verplaatsing
OntvochtigingXX
AfvoerslangXX

Zoals je goed kunt zien is het grootste verschil tussen de drie apparaten vooral terug te zien in de verkoeling. Waar je bij een ventilator de temperatuur niet kunt doen laten dalen, is dat wel mogelijk bij een aircooler en mobiele airco. Afhankelijk van hoeveel graden verschil je wilt, kun je weer kiezen uit een aircooler met een maximum van 3ºC, of een mobiele airco die tot wel 10ºC kan afkoelen.

Ventilator tips en adviezen

Een nieuwe ventilator kopen kan soms meer gedoe met zich meebrengen dan je zou willen. De beste ventilator kopen kan door al het overweldigende aanbod aan ventilatoren lastig zijn. Ga met onze handige tips adviezen goed voorbereid op pad naar de beste ventilator voor je!

Hoe werkt een ventilator?

Een ventilator werkt eigenlijk heel simpel: via de achterkant van de ventilator wordt er koude lucht aangezogen, welke vervolgens met een harde snelheid aan de voorkant weer wordt uitgeblazen. Doordat de lucht met meer snelheid wordt uitgeblazen, geeft dit een verkoelend gevoel.

Bijna alle ventilatoren zijn in te stellen op hun snelheid. Hiermee kun je aanpassen hoe snel de ventilator de lucht uitblaast. Ook hebben veel modellen een optie om het apparaat horizontaal en/of verticaal te laten bewegen. Hiermee zorg je ervoor dat een groter deel van de ruimte wordt voorzien van de gekoelde lucht.

Let op! Een ventilator kan niet de lucht verkoelen. Ook blaast een ventilator geen koude lucht de ruimte in. Ventilatoren zijn dus niet geschikt om ruimtes af te laten koelen. Hiervoor zul je een mobiele airco moeten kopen.

Waar op letten bij het kopen van een ventilator?

Voordat je een ventilator gaat aanschaffen is het belangrijk om te weten wat voor type ventilator je zoekt. Elk type ventilator is weer geschikt voor andere omstandigheden. Daarnaast zijn verschillende functies van een ventilator belangrijk. Wil je dat de ventilator horizontaal en/of verticaal kan draaien? Wil je op afstand de ventilator kunnen bedienen met afstandsbediening? Of zelfs door middel van je telefoon?

Verder zijn factoren als vermogen belangrijk. Hoe meer vermogen de ventilator heeft, hoe harder deze lucht kan verplaatsen. Ook is het zo dat hoe meer vermogen het apparaat heeft, hoe hoger het stroomverbruik zal zijn. Als laatst maar zeker niet het onbelangrijkst: het geluid wat de ventilator maakt. Een ventilator die veel lawaai maakt, zal op ten duur al snel gaan irriteren. Investeer daarom in een iets duurdere, maar geluidsarmere ventilator.

Veelgestelde vragen

Wat is de beste ventilator?

De beste ventilator is afhankelijk van je situatie en naar welke ventilator je op zoek bent. Wil je liever een tafelventilator of plafondventilator? Bekijk hier de beste ventilatoren.

Welke ventilator kopen?

Om een goede ventilator te kopen, zijn er enkele factoren belangrijk. Bekijk goed welk type ventilator je wilt. Er zijn namelijk verschillende soorten ventilatoren te koop. Daarnaast is het goed om op het geluidsniveau, functies en de prijs te letten als je een ventilator koopt. Bekijk de ventilator koopgids.

Is een ventilator goed?

Ja, een ventilator is goede oplossing tegen de warme zomerdagen. Er zijn meerdere soorten ventilatoren te koop, waardoor je voor elke situatie een ventilator hebt. Zie hier alle soorten ventilatoren.

Welk merk ventilator?

Er zijn behoorlijk veel merken ventilatoren op de markt. Op deze pagina vind je dan ook de beste ventilatoren 2022. Bekijk de beste ventilatoren van 2022.