Wandventilator kopen:
De beste muurventilator van 2022

4 minuten
0 reacties

Met een wandventilator of muurventilator heb je het gemak van een gewone ventilator, maar dan met de voordelen dat deze niet in de weg staat. Een wandventilator wordt, zoals je aan de naam al verwacht, aan de muur bevestigd. Hierdoor heb je met een muurventilator niet dat het schoonmaken rondom lastig is door de uitstekende poten van het statief. Meer lezen over muurventilatoren, welke muur ventilator het beste is en/of dit type ventilator wel voor je geschikt is? Lees dan alles wat je moet weten over je nieuwe wandventilator op deze pagina.

Inhoudsopgave

Beste wandventilator 2022

Belangrijk om te weten

  • Een wandventilator is net zoals bijvoorbeeld een plafondventilator een permanent apparaat. Je kunt deze niet eenvoudig na het zomerseizoen opbergen.
  • Een muurventilator neemt minder ruimte in beslag dan een gewone ventilator doordat deze niet op de grond staat.
  • Je muur ventilator of wand ventilator even van plek wisselen zit er niet in. Bedenk vooraf goed waar in huis je verkoeling wilt.

Wat is een wandventilator?

Muurventilator: Wat is een wandventilator?
Een wandventilator is bevestigd aan de muur en staat daardoor nooit in de weg.

Een muurventilator is eigenlijk niets anders dan een gewone ventilator, maar dan bevestigd aan de muur. De wandventilator is een ventilator aan de muur, die net zoals een plafondventilator een permanent apparaat is.

Muurventilatoren worden doorgaans het meest gebruikte in de wat grotere ruimtes, of bijvoorbeeld in de horeca waar voor een gewone ventilator geen ruimte is. Vrijwel elke muur ventilator kan horizontaal en/of verticaal gedraaid worden. Door middel van een afstandsbediening, trekkoord of knoppen op de wand ventilator zelf, kun je het apparaat bedienen.

Wat zijn de voordelen en nadelen van een wandventilator?

Omdat een wandventilator minder gebruikelijk is dan een gewone ventilator, is het niet altijd even duidelijk wat de voordelen en nadelen zijn. In vergelijking met een normale ventilator heeft een ventilator aan de muur ook andere eigenschappen.

Voordelen

Een wandventilator staat niet in de weg, doordat de ventilator aan de muur is bevestigd. Hierdoor is het schoonmaken rondom de ventilator ook gemakkelijker. Dit voorkomt minder stofophoping, wat weer beter is voor de luchtkwaliteit.

Een muurventilator is daarnaast in vele gevallen ook nog een stukje veiliger dan een gewone ventilator. De muur ventilator kan niet omvallen en ook kunnen kinderhandjes niet tussen de ventilatorbladen komen omdat deze hoog hangt.

Nadelen

Even snel je wandventilator verplaatsen zit er niet in. Waar je bij een gewone ventilator slechts de stekker eruit trekt en deze op een andere plek zet, moet je een ventilator aan de muur volledig demonteren. Dit zorgt er dus voor dat je met een wand ventilator minder flexibiliteit hebt.

Ook is een muur of wandventilator erg standaard qua functies. Veel extra mogelijkheden heeft een wandventilator doorgaans niet. Toch is een ventilator aan de muur relatief gezien duurder dan een gewone ventilator.

Voordelen wandventilator
  • Staat niet in de weg
  • Goede luchtverplaatsing in grotere ruimtes
  • Hangt veilig hoog en kan dus niet omvallen
Nadelen wandventilator
  • Niet te verplaatsen
  • Geen extra functies of mogelijkheden
  • Duurder dan een gewone ventilator

Conclusie

Een wandventilator is een erg handig apparaat als je een ventilator zoekt, maar deze niet op de grond wilt plaatsen. In tegenstelling tot de gewone plafondventilator, is een wandventilator te draaien, waardoor de luchtstroom in te stellen is. Ook is een wandventilator relatief veilig, doordat deze niet zomaar kan omvallen.

Bij het kopen van een wandventilator is het vermogen en het aantal decibel wat het apparaat maakt belangrijk om op te letten. Afhankelijk van het aantal vierkante meter zul je een krachtigere muurventilator nodig hebben. Raadpleeg onze aankoop suggesties voor de beste wand ventilator, voor een goede aankoop.

Laat een reactie achter