Torenventilator kopen:
De beste toren ventilator van 2022

8 minuten
0 reacties

De warme zomer begint er weer aan te komen en je vraagt je af, welke torenventilator kopen? Of wat is nu de beste torenventilator? Op deze pagina maken we een einde aan de verwarring en lange zoektochten naar voor het kopen van de beste torenventilator.

Wat is de beste torenventilator?

Lees op deze pagina alles over de beste torenventilator, welke voordelen en nadelen er aan een torenventilator zitten en nog veel meer tips. Op basis van verschillende factoren zoals: koelvermogen, geluidsniveau, functies en gebruiksvriendelijkheid, selecteren we de beste torenventilatoren. Weten welke beste torenventilator je kunt kopen? We hebben de beste torenventilatoren van 2022 voor je getest.

Inhoudsopgave

Beste torenventilator 2022

Beste koop:
Inventum VTO812WA

We hebben de Inventum VTO812WA uitgeroepen als best getest torenventilator van 2022.

Deze torenventilator van Inventum is voorzien van een krachtige motor, die voor voldoende verkoeling zorgt. Daarnaast bedien je de ventilator op afstand met de meegeleverde afstandsbediening.

Met drie instelbare standen, zelfdraaiende (oscilleren) functie en een timer, is de torenventilator prima geschikt voor gebruik tijdens het slapen.

Beste Torenventilator 2022
Beste torenventilator van 2022: Inventum VTO812WA.
Pluspunten
 • Behoorlijk wat luchtverplaatsing

 • Verschillende snelheden en windtypes

 • Bediening met knoppen of afstandsbediening

 • Instelbare timer en zelfdraaiende optie

Minpunten
 • Maakt toch nog redelijk wat geluid

 • Blauw lampje is ‘s nacht niet uit te schakelen


Voor in de slaapkamer:
Cecotec 7090 Skyline

Als beste torenventilator voor in de slaapkamer hebben we de Cecotec 7090 Skyline torenventilator.

Met een vrij groot aanbod aan verschillende functies en opties, samen met een afstandsbediening is dit een zeer fijne torenventilator.

De Cecotec 7090 Skyline torenventilator is vrij stil in gebruik. Hierdoor is deze stille torenventilator ideaal om te gebruiken in de slaapkamer.

Beste Torenventilator Voor in de slaapkamer
Beste stille torenventilator voor in de slaapkamer: Cecotec 7090 Skyline.
Pluspunten
 • Met afstandsbediening

 • Goede prijs/kwaliteit verhouding

 • Krachtige luchtstroom

 • Met ingebouwde timer

 • Relatief weinig geluid

Minpunten
 • Oscillerende functie maakt ratelend geluid

 • Voet kan onstabiel aanvoelen


Torenventilator met verwarming:
Princess 347000 Smart Heating & Cooling

De torenventilator die kan verwarmen en verkoelen in één. De beste 2 in 1 torenventilator is de Princess 347000 Smart Heating & Cooling.

De luxe afgewerkte Princess 347000 Smart Heating & Cooling torenventilator beschikt over 10 snelheden. Hiermee bepaal je precies hoeveel verkoeling je wilt.

Je kunt de torenventilator van Princess 347000 Smart Heating & Cooling, het hele jaar door gebruiken dankzij de verkoel en verwarmingsfunctie. Daarnaast bedien je de torenventilator ook nog eens via je smartphone.

Kachel Ventilator Beste 2022
Beste torenventilator met verwarming: Princess 347000 Smart Heating & Cooling.
Pluspunten
 • Verkoelen en verwarmen in één

 • Luxe afwerking

 • Behoorlijk wat luchtverplaatsing

 • 10 verschillende snelheden

 • Bediening via smartphone mogelijk

 • Instelbare timer en zelfdraaiende functie

Minpunten
 • Kan niet verkoelen zoals een mobiele airco

 • Met maximaal 56 dB is de ventilator nog redelijk luid


Torenventilator zonder bladen:
Karl Hagemann CleanCool Luxe

De beste torenventilator zonder bladen van 2022 is de Karl Hagemann CleanCool Luxe torenventilator.

Deze luxe afgewerkte torenventilator heeft niet alleen een werking zonder ventilatorbladen, ook reinigt deze de lucht.

De torenventilator met luchtreiniger is in staat om vieze luchtjes en slechte bacteriën te verwijderen uit de lucht. Zo kom je niet alleen koel, maar ook gezond de warme zomer door!

Torenventilator Kopen zonder bladen
Beste torenventilator zonder bladen: Karl Hagemann CleanCool Luxe.
Pluspunten
 • Krachtige luchtstroom

 • Bladloos ontwerp

 • Ingebouwde luchtreiniger

 • Bediening op ventilator, met afstandsbediening of app

 • Luxe afwerking

Minpunten
 • Geen verwarmingsfunctie

 • Relatief prijzig


Wat is een torenventilator?

De torenventilator heeft ook wel eens de naam zuilventilator. Het is een behoorlijk bekende ventilator, die je vaak tegenkomt in de plaatselijke bouwmarkt. Doordat de torenventilator een smalle vorm heeft, kun je het apparaat bijna in elke ruimte van je huis kwijt. Hiermee is de torenventilator goed geschikt voor in kleine ruimtes zoals een studeerkamer of in een studentenwoning. Wil je een torenventilator in een grotere ruimte gebruiken? Dan kan zeker. De meeste torenventilatoren zijn krachtig genoeg om op een hogere stand een grotere kamer of ruimte te verkoelen.

Torenventilator Kopen
Een torenventilator heeft een smal ontwerp, waardoor je in krappe kamers of ruimtes ook van verkoeling kunt genieten.

Daarnaast zijn torenventilatoren bijna altijd voorzien van een oscillatie functie, die ervoor zorgt dat de ventilator zelf kan draaien. Hiermee kun je een groter gedeelte van de kamer verkoelen, zonder dat je telkens de torenventilator hoeft te verplaatsen of zelf te draaien. Bovendien hebben de torenventilatoren een ingebouwde timer, waardoor je op een vooraf ingestelde tijd het apparaat doet laat uitschakelen. Vooral handig als je van plan bent de torenventilator in de slaapkamer te gebruiken.

Tip: Tegenwoordig verschijnen er steeds meer torenventilatoren met een speciale geluidloze modus. Een geluidloze torenventilator is bijvoorbeeld ideaal om te gebruiken in de slaapkamer.

Hieronder hebben we de belangrijkste eigenschappen van de torenventilator beschreven. Dit zijn dan ook de belangrijkste punten waarop je kunt letten tijdens het kopen van een torenventilator.

 • Vermogen: Vanzelfsprekend hoe meer vermogen, hoe groter het oppervlakte wat de torenventilator kan verkoelen. Let dus goed op hoeveel vierkante meters je wilt verkoelen en hoe krachtig de torenventilator is.
 • Maximaal geluidsniveau: Torenventilatoren kunnen nog wel eens luidruchtig zijn. Dit komt door de vorm van de behuizing en de smallere motor die in de ventilator zit. Goed dus om even te letten op het maximale geluidsniveau.
 • Aantal snelheden: Gemiddeld heeft een torenventilator drie standen. Echter kan dit soms net te weinig zijn, omdat stand twee te zacht is en drie te hard. Uiteraard komt dit neer op persoonlijke voorkeur.
 • Extra functies: Een torenventilator kan beschikken over functies als een timer, afstandsbediening, zelfdraaiend of zelf een verwarmingsfunctie. Kijk dus goed wat je verwacht van je nieuwe torenventilator.

Tip: Een torenventilator neem weinig ruimte in beslag en kun je daarom gemakkelijk tussen meubels in zetten. Zo kun je zelfs in kleinere ruimtes of kamers verkoeling krijgen tijdens de zomer.

Hoe werkt een torenventilator?

De werking van een torenventilator verschild niet veel met een gewone ventilator. In plaats van grote ventilatorbladen die ronddraaien, heeft een torenventilator een cilinder. Door het laten draaien van deze cilinder, trekt de torenventilator lucht aan die vervolgens weer aan de voorkant versneld wordt uitgeblazen. Het principe van een torenventilator blijft dus eigenlijk gelijk. Aan de achterkant wordt de lucht aangezogen en aan de voorkant wordt deze weer uitgeblazen.

Wat is beter torenventilator of staande ventilator?

Of je nu beter een torenventilator of staands ventilator kunt kopen hangt af van een aantal factoren. Zo is de luchtstroom van een staande ventilator over het algemeen krachtiger dan een torenventilator, maar is een torenventilator weer smaller dan een staande ventilator. Afhankelijk van de ruimte waarin je de ventilator wilt gaan plaatsen en de wensen die je hebt, heeft elke ventilator zijn betere en slechtere eigenschappen. Voor de vraag wat is beter torenventilator of staande ventilator, kun je het beste de voordelen en nadelen van een torenventilator doorlezen.

Wat zijn de voordelen en nadelen van een torenventilator?

Elke ventilator kent zo zijn voordelen als nadelen. We hebben op een rijtje gezet wat door voordelen en nadelen zijn van een torenventilator. Zo kun je zelf het beste beslissen of dit de ventilator is die het beste bij je past.

Voordelen
 • Neemt weinig ruimte in

 • Gelijkmatige verkoeling

 • Veiliger voor kinderhandjes of huisdieren

Nadelen
 • Niet te kantelen

 • Maken soms veel geluid

Neemt weinig ruimte in

Een torenventilator heeft een smal ontwerp. Hierdoor neemt een torenventilator weinig ruimte in beslag en kun je deze bijna over in huis, in elke kamer of ruimte plaatsen.

Gelijkmatige verkoeling

Doordat een torenventilator smal en hoog is, verspreid deze gelijkmatig meer lucht over de gehele ruimte heen. In combinatie met een zwenkfunctie (zelfdraaiend), is je gehele kamer voorzien van een frisse verkoeling.

Veiliger voor kinderhandjes of huisdieren

In tegenstelling tot een staande ventilator of tafelventilator, heeft een torenventilator geen ventilatorblad. Een torenventilator heeft een kolom die draait, maar deze is meestal beter weggewerkt, waardoor je deze niet per ongeluk kunt aanraken.

Niet te kantelen

Veel torenventilatoren kunnen niet kantelen. Hierdoor kan de torenventilator alleen maar recht vooruit verkoelen, maar niet een stukje omhoog of omlaag.

Tip: Wil je toch een torenventilator die kan kantelen? Kijk dan eens naar de duurdere merken. Dyson heeft bijvoorbeeld diverse torenventilatoren die kunnen kantelen.

Maken soms veel geluid

Torenventilatoren zijn de enige type ventilatoren die net even wat anders werken. In plaats van een roterend blad, hebben deze een draaiende kolom. In combinatie met een kleine motor, kunnen vooral de goedkopere torenventilatoren vaak nog wel eens veel geluid maken.

Handige tips voor je torenventilator

Nog meer tips nodig voor je (nieuwe) torenventilator? Of wil je onze tips lezen hoe je het beste deze warme zomerdagen doorkomt? We hebben alle tips voor de warme zomerdagen en gebruik van je torenventilator uitgebreid beschreven.

Tip: Een torenventilator is vaak moeilijker schoon te maken dan bijvoorbeeld een staande ventilator. Toch is het belangrijk om je torenventilator elk jaar grondig schoon te maken om ophoping van stof en bacteriën te voorkomen.

Tip: Voorkom extra allergieën met behulp van een torenventilator met luchtreiniger. Een torenventilator verkoelt en reinigt je kamer dus tegelijkertijd.

Tip: Een torenventilator hoeft er niet strak of lelijk uit te zien. Zo komen er steeds meer design ontwerpen op de markt, met verschillende vormen, kleuren en materialen.

Als je nog meer wilt lezen over torenventilatoren, dan hebben we hieronder nog wat extra artikelen voor je klaar staan. Hier lees je alles over het onderhoud van je torenventilator en waar je op kunt letten tijdens het aanschaffen ervan.

Nieuwste torenventilatoren

Zie hieronder de door ons recentste toegevoegde torenventilatoren.

Conclusie

De torenventilator of ook wel zuilventilator of toren ventilator genoemd, is de smalste ventilator die er is. Door het langwerpige ontwerp is de torenventilator uiterst geschikt voor smalle ruimtes, in een hoek of tussen de meubels in. De torenventilator neemt weinig plek in beslag, wat natuurlijk een groot voordeel is.

Voor het kopen van een torenventilator is het belangrijk dat je goed oplet wat de hoogte van het apparaat is. De hoogte van een torenventilator bepaald hoeveel lucht deze kan verplaatsen. Daarnaast staan torenventilatoren over het algemeen bekend als luidruchtige apparaten. Even op het aantal decibel letten is dan ook geen slecht idee. Zoek aan de hand van onze aankoop suggesties de beste torenventilator voor jou.